Aeroforce


Paramotor voetstart

Deze tak van sport biedt eindeloze mogelijkheden en geeft ongelofelijk veel vrijheid. Het vliegen met een op de rug gedragen paramotor geeft u een waanzinnig 3d uitzicht. In een vliegtuig kijkt de piloot door een raamwerk en vaak nog door zijn propeller en aan de zijkant wordt het zicht belemmerd door de vleugels.

Bij een ruggedragen paramotor is dit allemaal niet het geval. Overal waar u kijkt heeft u vrij zicht, met alleen op 5 meter boven u, de vleugel. De vrijheid om te vliegen tijdens een vakantie in binnen- of buitenland of gewoon even snel na het werk. Uw eigen vliegmachine past in de kofferbak of op de fietsendrager, eenvoudiger kan het niet.

Een voetstart paramotor betekent dat er gestart (opgestegen) en geland wordt op de benen/voeten van de piloot. De paramotor wordt hierbij als een rugzak gedragen en dit is de meest basic manier van gemotoriseerd vliegen. Onze ruggedragen paramotoren verbruiken ongeveer 3 a 4 liter per uur. Met een tankinhoud van 10 liter kunt u dus makkelijk 2 uur vliegen. Er bestaat ook een 2 persoons voetstart paramotor. Hiervoor is een korte vervolgopleiding nodig na de 1 persoons variant.

Aeroforce biedt u een gedegen vliegopleiding waarin veiligheid centraal staat, inclusief de theorie opleiding. Na het behalen van uw luchtwaardigheid beheerst u de kennis en vaardigheden om veilig solo met uw paramotor het luchtruim te verkennen.