Aeroforce


Opleidingsinformatie

Cursisten kunnen het jaar rond instromen

Eeuwenlang spreekt ‘vliegen’ bij de mens tot de verbeelding. Al in de 15e eeuw maakte Leonardo Da Vinci schetsen van iets dat op een vliegtuig leek. Vandaag de dag is de luchtvaart niet meer weg te denken. Maar velen dromen er nog steeds van om zelf te kunnen vliegen. Paramotor vliegen kan deze droom werkelijkheid maken.

Om een goede paramotor piloot te worden heeft u een gedegen opleiding nodig. Paramotor vliegen is één van de veiligste luchtsporten. Met de kennis en ervaring van ons team kunnen wij deze veiligheid waarborgen. Veilig vliegen staat in onze gehele opleiding centraal. De vliegopleiding van de AeroForce paramotor school bestaat uit theorie- en praktijklessen. De theorie is opgesplitst in 7 vakken. Vliegtechniek, aerodynamica, meteorologie, paramotor en uitrusting, reglementen en voorschriften, navigatie en het nieuwe onderdeel natuur en omgeving. Naast les in deze vakken geven wij ook examentraining. De theorie is verdeeld over 3 avonden of dagdelen en is eigenlijk voor iedereen goed te leren. AeroForce is gevestigd in Harderwijk en heeft verschillende leslocaties in Noord-Oost Veluwe waarbij cursisten uit Elburg, Oldebroek, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Zeewolde, Dronten, Biddinghuizen,  Zwolle, Kampen, Lelystad, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Barneveld en de Flevopolder komen.

De praktijklessen zijn natuurlijk het leukst, want het vliegen is waar we het uiteindelijk voor doen. Om veilig de lucht in te gaan heeft u een goede praktijk grondopleiding nodig. Deze grondopleiding bestaat voor een groot deel uit groundhandelen. Tijdens dit groundhandelen leren wij u vertrouwd te raken met het materiaal en het onder controle krijgen van het scherm (de vleugel). Ook leren wij u allerlei termen die later van belang zijn tijdens de start, de vlucht en de landing. Het aantal lessen groundhandelen dat nodig is om dit onderdeel goed onder de knie te krijgen varieert per cursist. Ons team geeft u veel individuele aandacht, want geen mens is hetzelfde. Doorgaans zijn er 4 tot 10 grondopleiding lessen nodig voordat u solo de lucht in kunt. Tijdens de grondopleiding maakt u ook een vlucht met een vlieginstructeur in een tweepersoons paramotor. Tijdens deze lesvlucht demonstreren wij u de basisprincipes van een vlucht.

Als u de grondopleiding heeft afgerond, is het tijd om solo het luchtruim te verkennen. Een spannend moment, maar u zult merken dat u veel houvast heeft aan uw inmiddels vergaarde kennis en vaardigheden. Tijdens de gehele vlucht krijgt u instructies via ons communicatiesysteem. In de daarop volgende vluchten leren wij u zich comfortabel te voelen in de lucht. U leert allerlei figuren vliegen, waaronder het landingscircuit. Voorafgaand aan elke vlucht krijgt u een pre-flight briefing en achteraf een de-briefing. AeroForce heeft een gestructureerd stappenplan, uw ontwikkelpunten vanuit de briefings worden in dit stappenplan verwerkt. Hierdoor is het voor u en ons team overzichtelijk hoe en waar u zich bevindt in het opleidingstraject. Ook eventuele spanningen van de piloot worden vertrouwelijk in dit protocol meegenomen en dit is uniek in Nederland. Na 10 goed uitgevoerde vluchten krijgt u uw solo verklaring. Dit betekent niet dat u nu helemaal alleen kunt gaan vliegen. U blijft onder radio contact van uw instructeur, maar u mag wat verder weg van de start locatie en krijgt iets meer vrijheid. In deze fase van uw vliegopleiding bereiden wij u voor op uw examen.
We begeleiden u volledig naar het kunnen maken van  zelfstandige vluchten. Zaken als een Pre-flight check,  voorzorgslanding, doel landing, inschatten van de meteo, etc. komen hier allemaal aan bod.

U vliegt en u maakt keuzes en beslissingen. Dit maakt u niet alleen piloot maar tevens gezagvoerder. Ook dit stukje bewustwording brengen wij u bij in onze opleiding, dit is essentieel. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Na ongeveer 20 vluchten krijgt u van ons uw luchtwaardigheidsbewijs en bent u toe aan uw praktijkexamen.

Het instructieteam van AeroForce heeft veel ervaring in binnen- en buitenland. Met deze ervaring geven wij u een solide basis voor een veilige paramotorvlieg carrière. Net als bij het autorijden stopt het leerproces niet na het behalen van uw luchtwaardigheid. AeroForce organiseert, voor zowel beginners als gevorderden, ook trips naar het buitenland. Hier kunt u zichzelf verder ontplooien en uw vliegskills verbeteren, want de ‘sky is not de limit’.