Paramotor school

Om een goede paramotor piloot te worden heeft u een gedegen paramotor school nodig. Met onze kennis en ervaring van ons paramotor team kunnen wij deze veiligheid waarborgen. Veilig vliegen staat in onze gehele opleiding centraal. De paramotor school van de AeroForce paramotor school bestaat uit theorie- en praktijklessen. De theorielessen is opgesplitst in 7 vakken namelijk; vliegtechniek, aerodynamica, meteorologie, paramotor en uitrusting, reglementen en voorschriften, navigatie en het nieuwe onderdeel natuur en omgeving.

Grondopleiding paramotor school

Om veilig de lucht in te gaan heeft u een goede grondopleiding nodig. Deze grondopleiding van onze paramotor school bestaat voor een groot deel uit groundhandelen. Ook leren wij u allerlei termen die later van belang zijn tijdens de start, de vlucht en de landing. Het aantal paramotor lessen groundhandelen wat nodig is om dit onderdeel goed onder de knie te krijgen varieert per cursist. Ons paramotor team geeft u veel individuele aandacht, want geen mens is hetzelfde. Doorgaans zijn er 4 tot 10 grondopleiding lessen nodig voor u solo de lucht in kunt. Tijdens de grondopleiding maakt u ook een vlucht met een vlieginstructeur in een tweepersoons paramotor. Tijdens deze lesvlucht demonstreren wij u de basisprincipes van een vlucht.

Paramotor school

Luchtopleiding paramotor school

Als u de grondopleiding van onze paramotor school heeft afgerond, is het tijd om solo het luchtruim te verkennen. Een spannend moment, maar u zult merken dat u veel houvast heeft aan uw inmiddels vergaarde kennis en vaardigheden. Tijdens de gehele vlucht krijgt u instructies via ons communicatiesysteem. In de daarop volgende vluchten leren wij u zich comfortabel te voelen in de lucht. U leert allerlei figuren vliegen, waaronder het landingscircuit. Voorafgaand aan elke vlucht krijgt u een pre-flight briefing en achteraf een de-briefing. AeroForce heeft een gestructureerd stappenplan, uw ontwikkel punten vanuit de briefings worden in dit stappenplan verwerkt. Hierdoor is het voor u en ons paramotor team overzichtelijk hoe en waar u zich bevindt in het opleidingstraject. Ook eventuele spanningen van de piloot worden vertrouwelijk in dit protocol meegenomen en dit is uniek in Nederland.

Zelfstandige vluchten

Na 10 goed uitgevoerde vluchten krijgt u uw solo verklaring. Dit betekent niet dat u nu helemaal alleen kunt gaan vliegen. U blijft onder radio contact van uw instructeur, maar u mag wat verder weg van de start locatie en krijgt iets meer vrijheid. In deze fase van uw vliegopleiding bereiden wij u voor op uw examen. We begeleiden u volledig naar het kunnen maken van zelfstandige vluchten. Zaken als een Pre-flight check, voorzorgslanding, doel landing, inschatten van de meteo, etc. komen hier allemaal aan bod.

U vliegt en u maakt keuzes en beslissingen. Dit maakt u niet alleen piloot maar tevens gezagvoerder. Ook dit stukje bewustwording brengen wij u bij in onze opleiding, dit is essentieel. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Na ongeveer 20 vluchten krijgt u van ons uw luchtwaardigheidsbewijs en bent u toe aan uw praktijkexamen.

Paramotor school