Aeroforce


AeroForce Motoren

Vorige maand waren Jan-Aart en ik in St. Petersburg. Niet voor de voetbal hoewel er daar zowat geen ontkomen aan was. Wij waren daar om een bezoek te brengen aan de fabrikant van ‘SkyMax Paramotoren’

SkyMax is een jong bedrijf, maar de mensen die er werken lopen al geruime tijd mee in de paramotorwereld. Ze hebben over de hele wereld gevlogen en kennen alle bekende merken door en door.

St. Petersburg staat bekend om zijn staalindustrie, waaronder titanium. Dit metaal is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar; Grade 4 titanium is de beste variant, maar is lastig te verkrijgen. SkyMax heeft goede connecties in de staalindustrie en gebruikt dit metaal dus in de productie van zijn paramotoren. Super licht en super sterk! Gewicht en balans zijn 2 aspecten die ze bij SkyMax zeer serieus nemen.

Na 3 dagen praten en meedenken waren we eruit en kunnen we jullie vertellen dat AeroForce importeur is van SkyMax paramotoren. Deze motoren worden geleverd met een Supair harnas en Polini of Vittorazi motoren. Vertrouwde motoren en harnas in een compleet nieuw design kooi.

Fresh Breeze
Als 2e genoemd, maar zeker niet op de 2e plaats! Het paramotormerk Fresh Breeze. 1 van de bekendste en grootste merken wereldwijd. Velen van jullie weten dat Jacques daar al sinds jaar en dag Nederlandse importeur van is. Ik ben zelf met Jacques mee naar de fabrikant geweest. Een heel mooi en groot pand met startbaan er naast. Ook heb ik daar met de mensen van Fresh Breeze kennis gemaakt. Echt een mooi familie bedrijf wat in de jaren geweldig gegroeid is. Ondanks zijn groei heeft het bedrijf zijn familiaire identiteit behouden. Grote en kleine trikes in vele modellen, rugmotoren in alle kleuren, alles hebben ze. Mooi om te zien, dat Jacques daar rondloopt alsof hij in zijn eigen werkplaats loopt. Geen deur zit dicht voor hem, Kom Dennis…, dit moet je ook nog even zien. Super mooi! Jacques heeft mij aangeboden om ook Fresh Breeze motoren te gaan verkopen. AeroForce is gevestigd in Harderwijk en Oldebroek. Een mooi steunpunt voor service en verkoop van Fresh Breeze in Midden-Nederland en alle prijzen zijn gelijk.

Jacques heeft zijn eigen vliegschool (Paramotorclub Holland) en staat los van AeroForce, maar het is niet ondenkbaar dat we met onze beide vliegscholen in de nabije toekomst samen nog meer mooie dingen gaan ondernemen. Is dat niet geweldig!

2 merken motoren dus. Het ene, een heel nieuwe merk vol nieuwe ideeën, technieken en materialen. Het andere, de Duitse degelijkheid die zijn strepen op de schouder al verdiend heeft. Never change a winning team.
AeroForce gelooft in beide merken!